In 2017 werden per dag 156 inbraken vastgesteld. Voor extra beveiliging kiezen 1 op de 10 Belgen voor een alarminstallatie bij een nieuwe woning. Voor een optimaal bescherming van je woning en leefomgeving hebben wij naast een inbraakbeveiliging ook 5 extra tips die wij je graag meegeven.
- Sociale Media
Genieten onder het zonnetje, Skiën in de Alpen of enkel een weekendje weg naar een mooie stad. Het is vanzelfsprekend dat je alle ramen, deuren en garagepoort op slot zet en je waardevolle spullen goed verbergt. Delen van je leuke vakantiefoto’s op facebook of Instagram kan je beter laten wachten tot je terug bent en je woning weer bewoond is. Inbrekers gebruiken vaak de sociale media om te zien of iemand langdurig van huis is…
- Automatische verlichting
Bij twijfel kiest een dief al snel om er vandoor te gaan. Het is wel verstandig om gebruik te maken van een automatische verlichting, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Nog een handigheidje is het gebruik van timers bij langere afwezigheden. Zo kun je op regelmatige tijdstippen bepaalde lichten laten branden.
- Oogje in het zeil
Het is niet enkel dat de buurtpolitie een oogje in het zeil houd, maar ook je buurman! Vraag dus zeker je buren of ze extra aandachtig kunnen zijn of misschien regelmatig rond het woning passeren. Hoe meer controle, hoe minder ongewenste bezoek van een dief…
- Veiligheidssloten
Niet enkel veiligheidssloten voor de buitendeuren, maar ook raamsloten zijn een goede investering. Wel opletten dat je de sleutels niet op het slotje laat zitten! Door simpele boorwerk en een ijzerdraadje kunnen ze het sleutel omdraaien.
- ALARM
Het duurt niet lang dat een inbreker een alarminstallatie opmerkt. Vaak is dat ook voldoende om een dief af te schrikken. Immer alarmeert de sirene het hele buurt en dat is iets wat de inbrekers maar al te graag willen vermijden. Klik hier voor een gratis offerte.